Zuivelboerderij Noordam

Recepten met onze producten

Tekstvak: Kaassoep met rucola
Ingrediënten
• 2 eetlepels Boeren Room Boter
• 3 Uien
• 3 Teentjes Knoflook
• 2 eetlepels Bloem
• 500 ml Boeren Slagroom
• 2 blokjes Groentebouillon
• 500 g Geraspte Oude Boeren Kaas
• 150-200 g Rucola Sla
Garneren
• Pijnboompitten
• Rucola Sla
Bereiden
Verhit de boter in je pan en fruit de uien en knoflook licht. Roer de bloem in 1,5 liter kokend water voeg de bouillonblokjes toe. Laat alles een paar minuten pruttelen. Voeg de slagroom toe. Meng de soep met de geraspte Oude Boeren Kaas met een staafmixer. Voeg al mixend in gedeelten van de rucola toe. Rooster de pijnboompitten in een droge steelpan. Serveer de soep in koppen. Garneer met rucola en geroosterde pijnboompitten en geef er wat brood bij.
Tekstvak: Karnemelkse pap 
Een recept ‘uit grootmoeders tijd’. Deze karnemelkse pap met stroop of bruine basterdsuiker is ook lekker als ontbijt. Serveer warm.
Ingrediënten
(voor 2 ŕ 3 personen)
40 g bloem
1 tl zout
600 ml boerenkarnemelk (op kamertemperatuur
stroop en bruine basterdsuiker naar smaak

Bereidingswijze:
Zeef de bloem met zout in een pan. Voeg wat karnemelk toe en roer tot een glad papje. Zet de pan op middelhoog vuur. Voeg met kleine beetjes de karnemelk toe en blijf ondertussen goed roeren. Breng de pap aan de kook en laat op laag vuur ca. 5 min. zachtjes koken tot de gewenste dikte.
Bereiden: ca 15 minuten.